Vorige

Demodag Boomteelt bij Kwekerij Hendrickx in Moerstraten

Beeld
Delphy

Op woensdag 20 september 2023 wordt de Demodag Boomteelt gehouden bij Kwekerij Hendrickx in Moerstraten. Delphy organiseert deze dag vanuit het project Beeldende Bodem Brabant. De dag bestaat uit een apart ochtend en middagprogramma. In de ochtend is er een workshop Agro-forestry: ‘De veelzijdigheid van de populier’.

Boomkwekerij Hendrickx in Moerstraten is gespecialiseerd in het kweken van populieren, wilgen, haagplanten, coniferen en groenblijvende heesters en bomen. In het ochtendprogramma vanaf 9.00 uur zal Jan Hendrickx vertellen over het sortiment populier en de toepassingsmogelijkheden. Daarna zullen andere sprekers vertellen over Agro-forestry zoals de teeltsystemen, verwerking en over betacal en bomenzand. Het ochtendprogramma is 12.15 uur afgelopen.

Het apart te bezoeken middagprogramma start 13.00 uur en bestaat uit een rondgang over de kwekerij met verschillende demonstraties en korte presentaties. Bij Kwekerij Hendrickx wordt de bodem gevoed en bedekt met de inzet van groenbemesters en ondergroei van rogge tussen de rijen. De grond wordt afgedicht met biologische afbreekbare folie bij het stekken van de populieren, en inzet van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen is nihil. Door te mechaniseren en verder te automatiseren worden de arbeidsomstandigheden verbeterd, vochtvoorziening geoptimaliseerd en wordt een uniformere kwaliteit planten gekweekt. Druppelsystemen in de grond zorgen daarnaast voor een efficiënte en optimale watergift. Dit alles leidt tot een mooi gezond product wat op een zo duurzaam mogelijke wijze is gekweekt. Dit alles geeft invulling aan het project Beeldende Bodem Brabant om via een duurzame teeltmethode een mooi product te kweken van een goede kwaliteit.

Meer informatie en opgave.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster