Vorige

Diefstal bij coniferenkweker

Tekst
Beeld
Piet Raats

Bij boomkweker Piet Raats in Achtmaal zijn vorige week zo’n 200 in vorm gesnoeide coniferen gestolen. Het gaat volgens de kweker om bijzondere planten. Hij hoopt dat branchegenoten de planten herkennen zodat de daders wellicht kunnen worden opgespoord.

„Hier zie je de open plekken’, zegt boomkweker Raats voor de camera van SBS6 terwijl hij over z’n perceel met in vorm gesnoeide coniferen loopt. „Het is triest en ik ben woest van binnen. Maar wat doe je er aan?”

Drie auto’s

Hij zegt dat alleen de mooiste coniferen – die met de meeste bollen – zijn meegenomen. Coniferen met slechts twee bollen zijn op het veld blijven staan. Op het perceel zijn sporen te zien van drie auto’s. „Het is voor één persoon een hele dag werk, dus dit is werk van een roversbende”, zegt Raats. Hij denkt dat de planten in de nacht van 22 op 23 november zijn weggehaald. „Het was toen volle maan en daardoor konden de daders zonder licht werken.”

Omdat het bij de in vorm gesnoeide coniferen om bijzondere planten gaat hoopt hij dat ze ergens in de keten opduiken. „Ik hoop dat iemand ze herkent en aan de bel trekt.” Van de gestolen planten bestaat de meerderheid uit Chamaecyparis lawsoniana ’Yvonne’.

Vanaf dit perceel in Achtmaal zijn zo’n 200 in vorm gesnoeide coniferen gestolen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster