Vorige

Dievenbende opgerold die op grote schaal tuingereedschap stal

Tekst
Beeld
Politie.nl

Dinsdag zijn bij een grote politie-actie in Oost-Brabant en Limburg zeven mannen aangehouden wegens diefstal van tuingereedschap. De groep wordt verdacht van het op grote schaal stelen van zitmaaiers, gereedschap en sproei-installaties.

De recherche Helmond is anderhalf jaar bezig geweest met het onderzoek. „We waren erop gebrand om deze groepering aan te pakken. Niet alleen in onze regio, maar verspreid door bijna heel Nederland werden op grote schaal zitgrasmaaiers, gereedschap en sproei-installaties weggehaald bij mensen thuis. We kregen zicht op meerdere verdachten woonachtig in onze regio en hebben uiteindelijk met verschillende partners naar deze actie toe gewerkt”, aldus de teamleider van het onderzoek.

Zitmaaiers werden veelvuldig uit garages en schuren bij mensen thuis weggehaald, ontdaan van stickers, schoongespoten en weer van nieuwe stickers voorzien.

Negen locaties

De verdachten werden tijdens een actie aangehouden waarbij op negen locaties in Sint-Anthonis, Someren, Venray, Uden, Lomm en Wanroij invallen werden verricht. Zij variëren in de leeftijd van 27 tot en met 58 jaar en zijn ook woonachtig in genoemde gemeenten.

Dankzij vasthoudendheid van het onderzoeksteam kregen ze zicht op de verdachten, die vooral op het platteland zouden hebben toegeslagen. De zitmaaiers werden veelvuldig uit garages en schuren bij mensen thuis weggehaald, ontdaan van stickers, schoongespoten en weer van nieuwe stickers voorzien om ze vervolgens zo snel mogelijk weer door te verkopen.

Er worden tientallen diefstallen gelinkt aan de aangehouden verdachten. Er is voor tienduizenden euro’s aan geld en goederen in beslag genomen ten behoeve van de slachtoffers.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster