Vorige

Driedimensionaal Plein als middelpunt Vakbeurs Openbare Ruimte

Beeld
Marseille Buiten

Op 5 en 6 oktober staat Jaarbeurs Utrecht volledig in het teken van de openbare ruimte. In Hal 2, 3 en 4 kunnen bezoekers terecht voor alles over dit omvangrijke vakgebied op Vakbeurs Openbare Ruimte. Traditioneel zijn er ook weer diverse pleinen op de beurs te vinden.

Het Plein (stand 4.4.20) zorgt al sinds 2017 iedere beurseditie voor een bijzonder ontwerp. Een inspiratieplein waar aannemers, landschapsarchitecten of gemeentelijke beleidsmedewerkers de aspecten die bij de inrichting van de openbare ruimte komen kijken, in samenhang kunnen zien met het totale beeld.

Ereklus

Iedere editie van Het Plein is door een andere architect vormgegeven. In 2022 valt de eer te beurt aan Jeroen Marseille van Marseille Buiten. „Ik zie het als een ereklus”, vertelt Marseille. „De hele vakwereld komt naar deze beurs en Het Plein wordt als het hoogtepunt van de vakbeurs gezien. Ik bezoek de beurs zelf ook altijd, vooral voor de ontmoetingen. Daarom vind ik het ontzettend leuk dat wij dit mogen doen.”

Hugo Rots van Rots Maatwerk, een van de oprichters van Het Plein, vroeg Marseille een schets te maken. Verder werd de ontwerper vrijgelaten in zijn creativiteit. „Kijk, wij ontwerpen hier dagelijks pleinen en straten. Dat vinden we leuk, dat is ons werk. Deze opdracht voor Het Plein is anders, omdat het haast een kunstwerk is. Daardoor hoef ik ook geen rekening te houden met randvoorwaarden als kabels en leidingen of een veegmachine die eroverheen moet.”

Driedimensionale oplossing

Als je een plein maakt dat binnen in de Jaarbeurs wordt aangelegd, heb je altijd het plafond van de Jaarbeurs boven je en de tapijttegels eromheen. „We hebben daarom een driedimensionale oplossing bedacht, zodat de bezoeker toch meer de ervaring beleeft echt op een plein te staan. Er is ook een verhoging bedacht en wanneer je daarop staat, kijk je over de stands heen.”

Het Plein meet 6,5 x 22 meter met daaromheen een pad. Aan dat pad staan de stands van de deelnemers aan Het Plein: DDC Heinenoord, De Enk Groen en Golf, SmitsRinsma, Steenbakkerij Van de Moortel, Metten + Stein, Rots Maatwerk, Aquaco, TreeBuilders, Furns en ecoDynamic.

Aanmelden

Bekijk hier de plattegrond van Vakbeurs Openbare Ruimte met alle deelnemers en kennispleinen. Alle exposanten zijn hier te vinden. Aanmelden voor de beurs kan gratis via de website van Vakbeurs Openbare Ruimte.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster