Vorige

Driftarme technieken op Demodag Duurzame Onkruidbestrijding Greenport Boskoop

Beeld
Delphy

Vrijdag 1 juli is er een Demodag onkruidbestrijding in Hazerswoude-Dorp. Op deze demodag worden innovatieve ontwikkelingen op het gebied van duurzame onkruidbestrijding gedemonstreerd zoals innovatieve onkruidrobots en er is speciale aandacht voor driftarme spuittechnieken. De dag wordt op initiatief van Stichting Greenport Regio Boskoop georganiseerd door Delphy samen met partners.

Johan van den Broek demonstreert nieuwe driftarme techniek.

Tijdens de demodag worden bezoekers rondgeleid langs verschillende demonstraties. Een van de onderdelen is het driftarm spuiten met een handgedragen spuitboom waarbij de spuitdoppen op 25 cm op de spuitboom staan. Met deze techniek, de juiste driftarme doppen met aangepaste tophoek en een verlaagde spuitboomhoogte kan drift flink worden gereduceerd. Dit blijkt uit onderzoek dat Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop heeft onderzoek laten uitvoeren door de WUR. De techniek is nu ter beoordeling aangeboden bij de Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT). De TCT beoordeelt of onderzoek dat is uitgevoerd om een spuittechniek of spuitdop in te delen in driftreductieklassen op de juiste wijze is uitgevoerd en aan de eisen van het meetprotocol voldoet. Bij een positieve beoordeling wordt de spuittechniek of spuitdop door de TCT op de DRT-lijst of DRD-lijst geplaatst. Delphy heeft een spuitboom gebouwd om de techniek op de demodag te demonstreren. Daarnaast is er ook aandacht voor de laagvolumestrooitechniek (LvS).

De dag wordt gehouden op de Onderzoekskwekerij Boomteelt en Vaste Plantenteelt aan de Dijkgraafweg 32 in Hazerswoude. Deelname kan meetellen voor de verlenging van uw spuitlicentie. Bezoek aan de onkruiddag is gratis. De ochtendbijeenkomst is van 10.00 tot 12.30 uur en de middagbijeenkomst van 13.30 tot 16.00 uur. De bijeenkomst kan meetellen voor de verlenging van uw spuitlicentie en valt in de categorie ‘teelt’. De kosten voor de verlenging spuitlicentie bedragen € 85- (excl. btw). Leden van Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop ontvangen € 20,- korting. Aanmelden kan hier tot en met woensdag 29 juni.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster