Vorige

Drugslab gevonden in loods bij Brabantse boomkwekerij

Tekst
Beeld
Christian Traets/SQ Vision

In Oud Gastel is maandag 13 november een drugslab gevonden in een loods waar van buiten enkel antieke meubels in leken te staan. De betreffende loods staat vlak bij een boomkwekerij.

Hoe lang het lab exact heeft gedraaid, zal uit verder onderzoek moeten blijken. Dinsdagochtend vervolgt de politie het onderzoek. Als dat is afgerond, zal het drugslab pas worden ontmanteld.

Zeven kuubsvaten drugsafval

De politie spreekt van een zeer grote vondst. Volgens de politie gaat het om een lab dat gezien de hoeveelheden drugsafval die werden aangetroffen, al langere tijd actief is geweest. Volgens een verslaggever van Omroep Brabant stonden er zeker zeven kuubsvaten afval.

Percelen rondom

De loods staat bij een boomkwekerij, met percelen rondom. Na een tip is de politie maandagochtend een kijkje gaan nemen bij de loods, waar een chemische lucht vanaf kwam. Een verdachte probeerde tevergeefs te vluchten, een andere man is in de loods met behulp van een politiehond gevonden. Beiden zijn aangehouden.

Loods in 2015 verkocht

De boomkweker bij wiens percelen de loods staat, laat weten in 2015 de loods en ondergrond al te hebben verkocht en sindsdien niet meer te maken te hebben met de verhuur van de loods: „Het perceel op afstand met bomen is inderdaad van ons, maar de loods en ondergrond niet. Wij hebben dus verder helemaal niets te maken, met alles wat zich daar heeft afgespeeld.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster