Vorige

Uitleg over onderzoek biologische gewasbescherming wint prijs

Beeld
KNPV

Els van de Zande is uitgeroepen tot winnaar van de Jan Ritzema Bosprijs 2023.  Haar onderzoek ’Biologische gewasbescherming in kringlooplandbouw: Hoe insectenreststromen zorgen voor grotere en gezondere planten’ behandelt specifieke vragen en resultaten, maar is geformuleerd in algemene en eenvoudige taal, aldus de jury.

’Van der Zande geeft een hele heldere en duidelijke uitleg en presentatie. Ze neemt het publiek aan de hand mee en leidt het stap voor stap door haar verhaal. Ze sluit af met de praktische toepassingen van haar bevindingen. Van der Zande gebruikt een variatie van visuele ondersteuning zoals foto’s, grafieken, tekeningen en een video, die ze doelgericht en gedoseerd inzet. Door het bij jong en oud bekende ‘Rupsje-nooit-genoeg’ als tekening te gebruiken schept ze een band met het publiek. Naast deze interactie met het publiek is de promovendi in staat alle vragen uit het publiek vakkundig, helder te beantwoorden’, oordeelde de Jury van de Jan Ritzema Bosprijs. Van der Zande slaagde er in haar meerjarige onderzoek binnen de vereiste 15 minuten te presenteren. 

De Jan Ritzema Bosprijs is in het leven geroepen om waardering te geven aan promovendi die in staat zijn om onderzoek aan een gecompliceerd wetenschappelijk vraagstuk op het gebied van plantgezondheid op een heldere manier uit te leggen aan geïnteresseerde niet-wetenschappers. De JRB prijs wordt eens in de drie jaar toegekend door de Koninklijke Nederlandse Plantenziektekundige Vereniging (KNPV).

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster