Vorige

Duitsland presenteert Biotopia op Floriade

Beeld
Floriade Expo 2022

Als onderdeel van de Floriade in Almere is vorige week ook het paviljoen van Duitsland officieel geopend. Onder de naam ‘Biotopia Growing Community’ presenteert Duitsland nieuwe ideeën voor een duurzaam samenspel van natuur en stad.

Het hart van de Duitse Tuin is een groen atrium in een twee verdiepingen tellend houten paviljoen met daktuin, als symbool voor een groeiende stad. In het paviljoen laat een interactieve tentoonstelling voorbeelden zien van projecten, best practices en actuele informatie rond de vier thema’s van de Floriade 2022; Green, Food, Health en Energy.

Infrastructurele maatregelen

In de themaruimte Green City kunnen bezoekers zien welke infrastructurele maatregelen nodig zijn voor het omgaan met hevige neerslag, droge periodes en luchtverontreiniging. Innovatieve strategieën voor een duurzame voedselproductie en een bewuste voedselconsumptie in steden staan centraal in de themaruimte Local Food.

Verantwoordelijk voor de Duitse Tuin is het Federaal Ministerie van Voedsel en Landbouw. Het ontwerp en het inhoudelijke concept is afkomstig van het samenwerkingsverband ARGE insglück Gesellschaft für Markeninszenierung, gtp2 Architekten en studio grÜngrau Landschaftsarchitektur.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster