Vorige

’Een mooie vakbeurs in Boskoop neerzetten, dat is de uitdaging’

Tekst
Beeld
Ron Barendse

Op 24 en 25 augustus vindt de eerste editie van Plantarium|Groen-Direkt plaats. Directeur Green Retail Events Linda Hoogendoorn-Veelenturf en bestuurslid Jan de Vries kijken volop optimisme vooruit. „Kwekers hebben door dat ze na twee coronajaren zichtbaar moeten zijn en de behoefte om te investeren in relaties is groot. Het is te lang niet mogelijk geweest.”

Of de aanmeldingen voor de beurs overeenkomen met de verwachtingen? „Ja, met ruim 200 deelnemers op 4.000 m² zitten we vol”, zegt Hoogendoorn-Veelenturf. „Het streven was om minimaal 180 standhouders binnen te halen, dus daar zitten we iets boven. Het wordt vooral een hele groene beurs. We hebben op verzoek van het bestuur groen prioriteit gegeven.”

Kostenstijgingen

De huidige markt kenmerkt zich door onzekerheid, maar daarvan was volgens Hoogendoorn-Veelenturf gezien de aanmeldingen niets te merken. „Twee maanden geleden hadden de meeste van de 200 standhouders zich al ingeschreven.”

Het is volgens haar niet zo dat kwekers vanwege de kostenstijgingen waar de branche mee te maken heeft hun beursdeelname laten schieten. En het feit dat de tuinplantenmarkt de laatste weken onder druk staat zorgde ook niet voor extra aan- of afmeldingen. „Kwekers hebben door dat ze na twee coronajaren juist zichtbaar moeten zijn en de behoefte om te investeren in relaties is groot. Het is te lang niet mogelijk geweest.”

Wat zegt De Vries over de hernieuwde samenwerking met Groen-Direkt? En wat zegt hij over een mogelijke zomereditie van de beurs?

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 15/16. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster