Vorige

’Een plant vrij van insecten, is niet normaal’

Tekst
Beeld
Tuinbranche Nederland

Tuinbranche Nederland en Velt lanceren samen de campagne ‘Vrolijke tuinhulpjes’. Het doel is om bezoekers van tuincentra bewust te maken dat een plant, vrij van insecten, niet normaal is. Deze beestjes zijn juist nuttig in de tuin.

Tuinbranche Nederland en Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) verwachten dat in de toekomst in toenemende mate beestjes met planten zullen meeliften. Dit omdat door kwekers minder middelen (mogen) worden ingezet en omdat kwekers vaker nuttige insecten inzetten bij de teelt. Hierdoor neemt volgens de initiatiefnemers de kans toe dat, met planten die via tuincentra worden verkocht, beestjes mee naar huis gaan.  

Beestjes koesteren

’We willen consumenten ervan bewust maken dat beestjes in de tuin juist nuttig zijn en niet automatisch bestreden hoeven te worden. Beestjes koesteren en een evenwichtige natuur in de tuin, zorgen ervoor dat er minder of geen plagen ontstaan. Zo hoeft er automatisch ook minder bestreden te worden. Door tuinbezitters en kinderen op een vrolijke manier kennis te laten maken met de vaak onbekende insecten en hun functie(s) in de tuin, willen we hen informeren over het nut van deze beestjes’, aldus Tuinbranche Nederland en Velt.

De campagne is deze lente onder andere te zien in vestigingen van Intratuin, GRS, GroenRijk, Ranzijn, Praxis tuincentra, BTC en een groot aantal zelfstandige tuincentra. Daarnaast zal de campagne ook op social media worden gevoerd. 

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster