Vorige

Eerste bedrijf met nieuw certificaat BRL Groenvoorziening 2023

Beeld
Tuin en Landschap

Met ingang van 1 juli zijn de herziene beoordelingsrichtlijnen van Groenkeur van kracht. Auditoren voeren daarom alleen nog maar audits uit op basis van deze herziene beoordelingsrichtlijnen. De Bie Groen uit Velserbroek heeft als eerste het nieuwe certificaat BRL Groenvoorziening 2023 op zak.

Na 1 juli 2023 ontvangen alle deelnemers een nieuw certificaat op basis van de beoordelingsrichtlijn 2023 wanneer zij met goed gevolg een audit (toelatingsaudit, opvolgingsaudit of heraudit) hebben doorlopen. De Bie Groen is na een geslaagde audit de Groenkeur-aannemer die het eerste certificaat BRL Groenvoorziening 2023 heeft gehaald.

Biodiverse leefomgeving

Met dit certificaat laat het bedrijf zien dat het goed mogelijk is om kwaliteit te leveren en een toekomstbestendige, biodiverse leefomgeving te creëren. Volgens De Bie is een mooi voorbeeld hiervan het verlagen van maaifrequenties. Dit gebeurt bij woningbedrijf Velsen en Woonzorg Nederland ten behoeve van het ontwikkelen van biodiversiteit.

Na het afrijpen van de bloemen worden de velden gemaaid en uitgeschud. De zaden komen zo weer in de grond en kunnen volgend seizoen weer opkomen. Het oude loof wordt afgevoerd om verrijking van de grond te voorkomen.

Aanpassingen

Op 1 januari 2023 traden de herziene Groenkeur-beoordelingsrichtlijnen 2023 in werking. De aanpassingen moeten een bijdrage leveren aan duurzaam ondernemen binnen het groene domein. Daarnaast zijn beperkte aanpassingen doorgevoerd om bij actuele ontwikkelingen in het vakgebied aan te sluiten. Het gaat om de beoordelingsrichtlijnen Groenvoorziening 2023, Boomverzorging 2023 en Dak- en Gevelbegroening 2023.

Convenant MVOI

Met de uitbreiding van de duurzaamheidseisen sluit Groenkeur aan bij het convenant MVOI (Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven Inkopen). Met de ondertekening van dit convenant geven aanbestedende diensten aan op welke wijze ze Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven Inkopen vorm willen geven. In de beoordelingsrichtlijnen zijn de MVOI-criteria integraal verwerkt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster