Vorige

Eerste Floriway-transactie voor Kwekerij Arends

Tekst

Kwekerij Arends uit Paterswolde doet mee aan een Floriway-pilot. Als onderdeel hiervan nam het bedrijf de eerste transporttransactie in het bestaan van Floriway voor haar rekening.

Onlangs is voor de eerste keer – in het kader van Floriway – een transportopdracht in Floriday ingeschoten. Die eer kwam toe aan Kwekerij Arends in Paterswolde. De transporteur was Faber Bloementransport.

„Ik was met name getriggerd om mee te doen aan de pilot omdat je in Floriway via ’Track en Trace’ zou kunnen zien waar je karren zich bevinden”, zegt Mattijs Barendse van Kwekerij Arends. „Zeker in het voorjaar blijven karren nog wel eens ’ergens hangen’ en dan lijkt het mij handig om te kunnen zien waar ze zijn. Ik heb overigens niet gechecket of het ook werkte, maar daar ga ik wel van uit.”

Aanvinken

Het ging bij de transportopdracht via Floriway om karren lavendel die vanuit Paterswolde op transport gingen naar de exportvestigingen van Royal FloraHolland in Naaldwijk en Aalsmeer. „Ik hoefde alleen iets aan te vinken, verder niets.”

Tijdens de Dag van de Coöperatie in Aalsmeer op 16 juni zei CFO David van Mechelen over Floriway. „De concurrentie met andere transportbedrijven blijft eerlijk. Via TLN zijn er gesprekken over samenwerking met niet-Floriway transporteurs. Mooi feit is dat er voor de eerste keer een transportopdracht in Floriday is ingeschoten via niet-Floriway transporteur Faber Bloementransport.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster