Vorige

Eerste geslaagden brancheopleiding ontvangen diploma

Tekst
Beeld
Sam Koster

Maandagavond 13 februari hebben de eerste deelnemers aan de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij hun diploma in ontvangst genomen. Onder meer een voormalig kok, beveiliger en sieradenverkoopster hebben zich laten omscholen tot meewerkend voorman boomkwekerij.

De geslaagden hebben hun opleiding gevolgd bij Yuverta Boskoop, de eerste school die de brancheopleiding heeft georganiseerd. „En met veel succes, mag je wel zeggen”, zegt Jan van Leeuwen.

De portefeuillehouder Onderwijs van LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen haalde ook even zijn eigen tijd aan de Boskoopse tuinbouwopleiding. Juist om die reden vindt Van Leeuwen het bijzonder om nu examinator te zijn binnen deze opleiding.

Ook Claudia Chi van Yuverta Leven Lang Ontwikkelen zegt de diploma-uitreiking een bijzonder moment te vinden. „Vanwege de mooie samenwerking tussen docenten, scholen, bedrijven en organisaties.”

Een geslaagde deelnemer van de brancheopleiding ontvangt haar diploma, dat ook wordt getekend door Jan van Leeuwen (LTO Vakgroep; links zittend) en Claudia Chi (Yuverta Leven Lang Ontwikkelen; rechts zittend). Links staan docent Peet Stolwijk en scholingsconsulent Mariëlle Gooijaars.

Gedreven groep

Docent Peet Stolwijk blikte op de avond terug op het verloop van de opleiding. Daarbij gaf hij onder meer een overzicht van de vrede groep bedrijven die tijdens de opleiding zijn bezocht. Stolwijk haalde meerdere malen aan dat hij erg onder de indruk was van de gedrevenheid van de groep. „Aandacht, betrokkenheid, alles willen leren zijn de kenmerken van deze groep.”

Stolwijk sprak elk van de geslaagden ook kort persoonlijk toe. Zo ook een deelnemer die voorheen als beveiliger op Schiphol werkte, en inmiddels werkzaam is bij Boot & Dart in Boskoop. „Daar is het veiliger dan ooit, en op Schiphol is het een bende”, grapt Stolwijk.

Peet Stolwijk blikt kort terug op het verloop van de opleiding. Hij prijst de belangstelling en gedrevenheid van de deelnemers.

Andere locaties

Mariëlle Gooijaars, scholingsconsulent bij Talentboom, laat weten dat eraan wordt gewerkt dat de brancheopleiding ook op andere scholen gevolgd kan worden. „Bij Curio in Breda is al een startdatum bekend; eind maart is daar de planning. Verder zijn we in overleg met Yuverta Leven Lang Ontwikkelen in Horst over een startdatum.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster