Vorige

Eerste Rob Leopold Penning voor Fleur van Zonneveld en Eric Spruit

Tekst

Fleur van Zonneveld en Eric Spruit hebben op 3 juli de allereerste Rob Leopold Penning gekregen. De oprichters van Kwekerij de Kleine Plantage in het Groningse Eenrum werden hiermee geëerd voor hun inzet voor de tuincultuur.

Uit handen van kweker Jasper Helmantel en Ansje Leopold-Teunissen ontvangen Fleur van Zonneveld en Eric Spruit de eerste Rob Leopold Penning. (Foto: Jan-Jaap Aué)

Kwekerij De Kleine Plantage was meer dan een kwekerij alleen. In Eenrum werden vele grote en kleinere tuinevenementen georganiseerd waarop groene vakgenoten elkaar konden ontmoetten. Na veertig jaar hebben Van Zonneveld en Spruit besloten om met de kwekerij te stoppen: op 2 juli zijn de deuren voorgoed gesloten.

Collega-kwekers

De Rob Leopold Penning is in het leven geroepen door een aantal collega-kwekers. Het is een blijk van waardering voor een persoon, of personen die zich buitengewoon hebben ingezet voor de tuincultuur. De penning is vernoemd naar de in 2005 overleden Rob Leopold, initiator en inspirator van veel ontwikkelingen binnen de tuincultuur in de breedste zin van het woord.

Leopold was een studievriend van Van Zonneveld en Spruit en wist hen te inspireren hun liefhebberij voor planten kweken verder uit te bouwen tot een professionele kwekerij met een groot sortiment tuinplanten. Het is de bedoeling dat de Rob Leopold Penning een keer in de drie tot vijf jaar wordt uitgereikt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster