Vorige

Eerste studenten GreenCademy behalen certificaat

Beeld
GreenCademy

De eerste acht studenten van de Greencademy hebben hun certificaat in ontvangst genomen. Het gaat om studenten die vanuit verschillende disciplines de waarde van het hoveniersvak ontdekken. De studenten hebben een sterk theoretische basis gekoppeld aan twee jaar waardevolle praktijkervaring.

„Wij zijn trots op de prestaties van onze studenten en op de nieuwe, energieke werknemers die wij aan de branche hebben toegevoegd. Dit succes onderstreept de kansen van een duurzame ontwikkeling in de werving voor het hoveniersvak en wij zijn vastberaden om deze weg te blijven volgen”, vertelt Marianne Laan van de GreenCademy.

Studentendag

Onlangs vond ook de eerste studentendag van de GreenCademy plaats in Nationaal Bomenmuseum Gimborn. Deze dag markeerde niet alleen twee jaar vernieuwend onderwijs, maar ook de diversiteit en het enthousiasme van de studenten.

Studenten krijgen een excursie in Nationaal Bomenmuseum Gimborn tidjens de studentendag.

Het gaat om jongeren tussen de 20 en 32 jaar, met achtergronden variërend van horeca tot psychologie, en van fysiotherapie tot archeologie, die de stap hebben gezet naar het hoveniersvak via de GreenCademy.

De flexibele en innovatieve benadering bewijst volgens de initiatiefnemers dat de hoveniersopleiding meer is dan alleen kennis en kunde; het gaat om het aanspreken van een intrinsieke passie voor groen, groei, duurzaamheid en technologie.

Aansluiten

Er zijn inmiddels zo’n zestien hoveniersbedrijven aangesloten bij het online platform. Nieuwe hoveniers worden uitgenodigd om zich aan te sluiten. „Door leerbedrijf te worden, help je niet alleen de eigen branche met enthousiaste nieuwe werknemers, maar investeer je ook in de toekomst van dit mooie ambacht”, aldus Laan.

Kijk voor meer informatie over de GreenCademy en hoe je je kunt aansluiten als hoveniersbedrijf op https://greencademy.nl.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster