Vorige

Cultuurgroep-voorzitter Hetty Crooijmans doopt eigen roos bij afscheid

Beeld
Anthos-Cultuurgroep rozen

Hetty Crooijmans heeft op 1 maart afscheid genomen als voorzitter van de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen onder Anthos-secretariaat. Bij die gelegenheid mocht zij haar eigen roos dopen: Rosa ’Hetty’.

Crooijmans startte haar bestuurswerk ruim 30 jaar geleden als bestuurslid van de Limburgse Boomkwekers Vereniging. Daarna was ze onder meer jarenlang voorzitter van de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen, eerst onder de NBvB en LTO Nederland, de laatste acht jaar onder secretariaat van Royal Anthos.

Klaar voor de toekomst

Met haar eigen roos bedanken de leden van de Cultuurgroep Crooijmans voor haar jarenlange inzet als voorvrouw en boegbeeld van de Nederlandse rozenteeltsector. Onder haar aanvoering is de Cultuurgroep het promotieprogramma Roses4Gardens gestart en zijn de keuringen voor Excellence Roses weer op de rails gezet.

„We varen nu een bij de cultuurgroep passende koers”, aldus de scheidend voorzitter. „We zijn klaar voor de toekomst en ik geef het stokje met een gerust hart over.” Tot de volgende jaarvergadering is bestuurslid Hans van Hage interim-voorzitter, terwijl gezocht wordt naar een nieuwe voorzitter.

Het afscheid van Crooijmans vond plaats tijdens de jaarvergadering van de Cultuurgroep bij Wageningen Plant Research in Randwijk.  

Ziektevrije rambler

Rosa ‘Hetty’ is een doorbloeiende rambler met rozerode halfgevulde bloemen die licht geuren. Ze gaan nét genoeg open om de gele meeldraden te tonen, waardoor de roos ook aantrekkelijk is voor bijen en zweefvliegen. Het is een roos van veredelaar Marco Braun. ‘Hetty’ is een kruisingsproduct van ramblers ‘Scented Lilac’ en ‘Heidetraum Plus’. De roos is in het Westbroekpark in Den Haag gedurende een aantal jaren getest en is, evenals beide ouders, volgens de Cultuurgroep ziektevrij. Hij wordt 2,5 tot 3 meter hoog.

Scheidend voorzitter Hetty Crooijmans doopt haar eigen Rosa ’Hetty’.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster