Vorige

Eindejaars Plantenjacht met kerst van start

Tekst
Beeld
Floron

De Eindejaars Plantenjacht wordt dit jaar voor de negende maal georganiseerd door Floron. Van Kerst tot en met 3 januari gaan plantenliefhebbers overal in Nederland op zoek naar bloeiende planten. Floron wil graag weten hoeveel verschillende planten er dan nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien en roept iedereen op mee te doen.

Plantenjacht
De zoekkaart voor de Eindejaars Plantenjacht van Floron

Het gaat bijvoorbeeld om soorten die bij het uitblijven van serieuze nachtvorst de bloei nog wat weten te rekken of om soorten die het hele jaar door bloeiend te vinden zijn. En als het weer echt meezit dan beginnen  voorjaarsbloeiers al te bloeien op zonnige en beschutte plekken.

Regels van de Eindejaars Plantenjacht

  • Kies een moment van 25 december (Eerste Kerstdag) t/m 3 januari, met goed weer voor een wandeling.
  • Noteer gedurende één uur alle wilde en verwilderde planten die in bloei staan (geen tuinplanten). Je hoeft geen aantallen te noteren. Gebruik zonodig de zoekkaart om planten op naam te brengen.
  • Geef de resultaten door aan Floron. Laat ook zien wat je gevonden hebt op Twitter met #plantenjacht. En deel je mooiste foto’s op de Facebook-pagina van Floron of die van jezelf.

VERA-app

In de VERA (Verspreidingsatlas)-app van Floron verschijnt op Eerste Kerstdag het formulier Eindejaars Plantenjacht om waarnemingen door te geven. Het is heel laagdrempelig: je hoeft geen account te maken om mee te doen en je kunt anoniem deelnemen. Download de VERA-app alvast (alleen beschikbaar voor Android).

Presentatie winterbloeiers

De Amsterdamse floriste Hanneke Waller maakte een presentatie met 139 dia’s over de plantenjacht met uitgebreide beschrijvingen van alle winterbloeiers. Download de presentatie (pdf, 17 MB)

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster