Vorige

Enschede trekt €2 miljoen uit voor vergroening en wateropvang

Inwoners, ondernemers en organisaties in Enschede kunnen vanaf 1 maart subsidie aanvragen om hun terrein aan te passen aan toekomstige weersomstandigheden. De gemeente wil mensen aanmoedigen om tegels te vervangen door groen, water op te vangen in de tuin of om daken te vergroenen. Dit om droogte, hittestress en wateroverlast tegengaan. Tot en met 2026 is er per jaar €400.000 beschikbaar, in totaal €2 miljoen.

„Enschede zal steeds meer te maken krijgen met zware regenbuien, warme hittegolven en langdurige droogte”, vertelt wethouder Leefomgeving Jurgen van Houdt. „Wij passen de openbare ruimte waar we kunnen hierop aan, maar dit is slechts 40% van het Enschedese terrein. De rest is van inwoners, ondernemers en organisaties. Met deze subsidies willen we hen enthousiast maken om hun eigendom aan te passen aan het toekomstige klimaat. De stad weerbaar maken is een opdracht voor ons allemaal. Dat kunnen we alleen sámen doen.”

Subsidie groen dak
Een groen dak vangt water op en kan verkoelend werken in de zomer. (Foto: Gemeente Enschede)

Subsidie aanvragen

Inwoners, organisaties en ondernemers kunnen subsidie aanvragen als ze een groen dak aanleggen, regenwater afkoppelen van de riolering, stenen vervangen door planten, bloemen of bomen, regentonnen plaatsen of een geveltuin aanleggen. De vergoeding is een deel, tot soms de helft, van de kosten voor de aanschaf en aanleg.

De subsidie is vanaf 1 maart online aan te vragen. Ook is dan alle informatie over de regeling beschikbaar op de website van de gemeente en op groenblauwenschede.nl

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster