Vorige

Erik Stuurbrink nieuwe voorzitter LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen

Beeld
Ron Barendse

Het bestuur van LTO Nederland heeft Erik Stuurbrink (49) benoemd tot voorzitter van LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen. Daarmee is Stuurbrink de opvolger van Aad Vollebregt die het voorzitterschap afgelopen drie jaar vervulde.

Stuurbrink is een ondernemer uit de sector met visie en passie voor het kwekersvak. Hij is opgegroeid in een ondernemersfamilie uit laanboomcentrum Opheusden. Tot voor kort was hij eigenaar van Boomkwekerij en Groencentrum De Batterijen; dit bedrijf in Ochten is nu in handen van zijn zoon Alberto. Hij runt nu ES Expertise, een nieuwe onderneming waarmee hij projecten in de groene sector adviseert. Daarnaast doceert hij boomteelt aan mbo-studenten vanuit het Laanboomhuis.

Als bestuurder en belangenbehartiger is Stuurbrink al jaren regionaal actief voor Tree Centre Opheusden. Afgelopen november werd hij Bestuurslid van de landelijke vakgroep. En nu dus door LTO benoemd tot voorzitter.

Werk aan de winkel

Stuurbrink: „Uitdagingen en kansen hebben mij gedreven om deze kans aan te grijpen. Sinds ik in het landelijke vakgroepbestuur zit, heb ik al veel goede dingen gezien, maar ook dat er nog veel werk aan de winkel is. We kunnen er nog zoveel meer uithalen. Ik had nog met diverse vakgenoten gepraat, en zij zeiden: ‘Het landelijke voorzitterschap is iets voor jou’. Toen heb ik gesolliciteerd op de vacature.”

Sterkere communicatie

Stuurbrink ziet ruimte om de communicatie tussen LTO Nederland en de lokale kringen en regio’s in het belang van de sector te versterken. Graag wil hij hier de komende jaren aan werken. „Met alle neuzen dezelfde kant op kijken: dat vraagt energie van alle leden, kringbestuurders en de hele vakgroep. Daarvoor ga ik me inzetten.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster