Vorige

EU start strafprocedure tegen Verenigd Koninkrijk

Tekst
Beeld
Shutterstock

De Europese Commissie start een strafprocedure tegen het Verenigd Koninkrijk vanwege de wet die de Britse minister Truss van Buitenlandse Zaken onlangs presenteerde. Daarmee wil het VK eenzijdig de maatregelen rond Noord-Ierland aanpassen.

De Europese Commissie wil het VK er met de procedure toe aanzetten de bestaande afspraken te accepteren, en laat weten dat voor een later stadium, waarin het VK nog steeds niet af zou zien van het wetsvoorstel, ook wordt gedacht aan het aanspannen van een zaak bij het Europees Strafhof. „Internationale afspraken schenden is niet acceptabel, en het Verenigd Koninkrijk respecteert de regels rond Noord-Ierland niet”, licht de vice-voorzitter van de Europese Commissie toe.

Nog twee procedures

Naast deze strafprocedure, heeft de Europese Commissie nog twee zulke procedures tegen het VK gestart. Eén vanwege het niet leveren van Noord-Ierse handelsstatistieken, en één omdat er tegen de afsprak met de EU in geen goed functionerende Border Control Posts zijn voor handel tussen Noord-Ierland en het Britse hoofdeiland.

In De Boomkwekerij 11 stond een artikel over de weer groeiende onzekerheid en spanningen rond het VK. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu online via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster