Vorige

Euro Plant Tray test traymodellen in praktijk

Tekst
Beeld
Euro Plant Tray

De praktijkproeven van Euro Plant Tray (EPT), de coöperatie die werkt aan een Europese meermalige plantentray, zijn van start gegaan. In vijf leveringsketens wordt geëxperimenteerd met het gebruik van twee prototypes.

In Duitsland zijn 54 vestigingen van Globus Fachmärkte bevoorraad met planten die in een prototype van EPT zijn geleverd. De kwekers die deze producten leverden werkten hierbij ook met deze trays. In Aalsmeer draait momenteel een proef rond het volgen en vervoeren van gebruikte trays.

Bluetooth

Voor een volgsyteem voor de meervoudige trays, wordt gebruik gemaakt van barcodes en datamatrix codes. Ook wordt onderzocht of Bluetooth als toevoeging hierop kan functioneren. „Bluetooth biedt ook extra mogelijkheden zoals temperatuurcontrole van goederen”, zegt bestuurslid van EPT Dirk Bansemer. Begin juni zal EPT op grond van de testresultaten het ontwerp selecteren waarmee verder wordt gewerkt.

Commissarissen

Ook bij Euro Plant Tray zelf zijn de nodige veranderingen. Zo heeft de coöperatie de oprichting aangevraagd van Euro Plant Tray GmbH. Een GmbH is de Duitse versie van de Nederlandse bv. Bij de coöperatie zijn inmiddels 26 bedijven aangesloten. Met AS Blomsterringen Engros is ook de eerste Scandinavische deelnemer aan boord.

Vanwege de groei van het samenwerkingsverband, zijn er onlangs vier extra commissarissen aangesteld. Dit zijn Marco Bertolli (Coop Zwitserland), Michiel de Haan (Royal Lemkes Nederland), Felix Thun-Hohenstein (Bellaflora Oostenrijk), en Peter Wüst (BHB; Blomsterringen). Norbert Engler (BGI), Jutta Lehmann (Hornbach), en Christian Müller (Marktverband Bremen) bekleedden deze functie al.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster