Vorige

Europese i-Tree conferentie in Amsterdam tijdens ’week van de Boom’

Op vrijdag 13 mei vindt de derde editie van de Europese i-Tree Conferentie plaats in Amsterdam. Het congres belicht de waarde van bomen en stadsbossen voor gezonde dorpen en steden. Daarbij staat de i-Tree software centraal.

De i-Tree Conferentie is bedoeld om mensen te inspireren. Kennis van i-Tree-software is niet noodzakelijk om de conferentie bij te wonen. Het congres kan ook een startpunt zijn om i-Tree te leren kennen. De conferentie is Engelstalig en biedt een mooie gelegenheid om gelijkgestemden (collega’s die werken aan duurzame, groene steden) uit heel Europa te ontmoeten.

Cecil Konijnendijk van den Bosch

De Europese i-Tree Conferentie vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Een van de sprekers is dr. Cecil Konijnendijk van den Bosch, oprichter van het Nature Based Solutions Institute. Hij geeft uitleg over de ‘3-30-300 regel’ en de functie ervan bij het bouwen van gezonde steden. Josh Behounek, Business Development Manager bij de Davey Resource Group, mede-ontwikkelaar van i-Tree, gaat dieper in op de meest gebruikte i-Tree-tools en enkele spannende, nieuwe ontwikkelingen.

Andere sprekers laten zien hoe ze i-Tree gebruiken om gezonde stadsbossen in hun thuisland te promoten of hoe via i-Tree een duurzaam boombeleid kan worden opgezet. Zo komt betrokkenheid van burgers bij boomprojecten in Madrid aan de orde en laat de gemeente Torbay (UK) het effect zien van tien jaar i-Tree in haar boombeleid. Uiteraard komen ook de laatste ontwikkelingen in Nederland (het project i-Tree 2.0) aan bod.

Week van de Boom

De i-Tree Conferentie is onderdeel van de ‘Week van de Boom’, die van 9 t/m 14 mei plaatsvindt in Amsterdam en Almere. Tijdens die week vinden bijvoorbeeld ook de Boominfodagen plaats. Op de afsluitende zaterdag (14 mei) kunnen deelnemers een bezoek brengen aan de Floriade Expo 2022 in Almere. Die heeft als thema ‘Growing Green Cities’, waarbij veel aandacht is besteed aan een uniek assortiment klimaatbestendige bomen.

Studiepunten ETW/ETT

Deelname aan de i-Tree Conferentie levert deelnemers studiepunten op voor behoud van hun certificering als European Tree Worker (ETW) en/of European Tree Technician (ETT). Toegangskaarten zijn te verkrijgen via de website.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster