Vorige

Exotische schimmels rukken op

Niet alleen dieren en planten uit zuidelijke oorden rukken gestaag op en gedragen zich hier zoms invasief, ook nieuwe schimmels doen steeds hun intrede. In een online lezing op maandag 13 juni vertelt Kees van Vliet meer over de exotische schimmels in Nederland.

Exoten zijn door menselijke activiteiten hier terechtgekomen. Vooral bij schimmels is vaak lastig vast te stellen of dat het geval is. Toch zijn er diverse exotische schimmels in ons land, waarvan sommige als invasief worden beschouwd.

In een online lezing op maandag 13 juni, gaat Kees van Vliet dieper in op wat exoten zijn en welke exotische schimmels we in Nederland kennen. Daar zijn ook invasieve soorten bij die gevreesd worden omdat ze een ernstige ziekte veroorzaken in bomen, zoals de essentaksterfte.

De online lezing wordt kosteloos aangeboden door de Nederlandse Mycologische Vereniging. Ook niet-leden zijn welkom en speciale voorkennis is niet nodig. Inloggen kan op maandag 13 juni vanaf 19:15 uur via deze link. De lezing begint om 19.30.

Foto: Valvary Amoud

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster