Vorige

Extra 3% loonsverhoging voor werknemers in hoveniersbranche

Beeld
Shutterstock

Koninklijke VHG heeft namens de werkgevers in de hoveniersbranche besloten om een extra loonsverhoging van 3% te geven aan werknemers. De extra loonsverhoging wordt ingevoerd per 1 februari 2023. De werkgevers nemen dit initiatief vanwege de hoge inflatie en sterk stijgende energiekosten.

Het afgelopen jaar heeft zich een unieke en onvoorziene situatie voorgedaan als gevolg van de inflatie en stijgende energiekosten. Werkgevers in de hoveniersbranche geven daarom werknemers een extra verhoging. De vakbonden waarderen dit initiatief gedurende de lopende cao in de bedrijfstak.

Werkgevers voeren de extra loonsverhoging van 3% door per 1 februari 2023. Deze loonsverhoging komt bovenop de in de cao afgesproken verhoging van 2,5% in 2021 en 2022.

Wettelijk minimumloon

Eerder deze maand werd al bekend dat de brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon per 1 januari 2023 extra worden verhoogd. In totaal zal het wettelijk minimumloon per deze datum met totaal 10,15% verhoogd worden.

Met ingang van 1 januari 2023 wordt ook het cao-loon van werknemers met een arbeidsbeperking gewijzigd, conform het wettelijk minimumloon (zie artikel 25 lid 10 cao).

De cao-loontabel is per 1 september 2022 aangepast vanwege de extra verhoging van 10,15% van het Wettelijk minimumloon (WML). Ook is getoetst of de bedragen uit de loontabel onder het WML uitkomen. Dit blijkt voor de loontabel per 1 januari 2023 – uitgaande van de loontabel per 1 september 2022 – slechts bij één trede voor te komen. Het gaat om loongroep I, aanloopschaal A (€1.906,48 wordt €1.934,40 per maand).

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster