Vorige

’Flesjes water voor bezoekers Plantarium|Groen-Direkt’

Tekst
Beeld
Ketura Sikken

De weersvoorspellingen tijdens Plantarium|Groen-Direkt wijzen op temperaturen van tegen de 30 graden. „De mobiele hallen zijn niet lichtdoorlatend, de temperaturen zijn daardoor binnen niet hoger dan buiten. Het is volgens mij goed uit te houden”, zegt beursdirecteur Linda Hoogendoorn-Veelenturf op de dag voor de beurs.

Deze week vindt Plantarium|Groen-Direkt plaats. Precies op de twee beursdagen, woensdag en donderdag, lijkt het kwik te stijgen tot tegen de 30 graden. De lagenbeurs van Groen-Direkt vindt plaats de hal van Groen-Direkt. Daaraan grenzend zijn buiten twee mobiele hallen geplaatst.

Wind uit de polder

De vraag aan Veelenturf-Hoogendoorn is wat de verwachte temperatuur tijdens de beursdagen zal zijn. „We hebben bewust gekozen voor mobiele hallen en geen tenten. De mobiele hallen zijn niet lichtdoorlatend en aan de zijkanten kunnen behoorlijk wat deuren en nooduitgangen open. Afhankelijk van de wind zal blijken hoeveel dit zorgt voor luchtcirculatie. Vanmiddag (dinsdag 23 augustus om 14 uur, red.) kwam er vrij veel wind uit de polder en waaide het in de mobiele hallen ook lekker door. De zijkanten zullen we in ieder geval niet helemaal openen, dat lijkt me voor de standhouders niet prettig.”

De beursorganisatie zorgt ervoor dat bezoekers bij binnenkomst een flesje water krijgen en verder zijn er op de beurs verschillende watertappunten om flesjes bij te vullen. „Vorige week zag het weer er met temperaturen van net boven de 20 graden nog wat beter uit. Nu is het warm, maar volgens mij goed uit te houden. Ik merk ook geen temperatuurverschil tussen de hal van Groen-Direkt en de mobiele hallen.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster