Vorige

Floriade Almere als showcase voor biobased bouwen

Tekst

De Floriade Expo 2022 Almere die in april van dit jaar opengaat, is meer dan alleen een tuinbouwtentoonstelling. Een deel van het expo-terrein is ingericht als showcase voor biobased materialen; van paviljoens ­gebouwd van Nederlandse bomen tot geheel gerecyclede bruggen.

De inzending The Natural Pavilion van een consortium van Nederlandse partijen is voor 95% biobased, oftewel gemaakt van natuurlijke materialen. De structuur van het drie verdiepingen tellende gebouw is gemaakt van hout van Nederlandse bomen die in september vorig jaar zijn gezaagd. Ook de fundering is duurzaam en rust op 160 houten palen.

Op het Floriadeterrein verrijzen diverse circulaire en biobased gebouwen. Links het houten skelet van The Natural Pavilion in aanbouw. Rechts De Groene Long, het levende groene gebouw van Aeres Hogeschool Almere dat onderdeel uitmaakt van de Flevo Campus.

Ook liggen er op het Floriadeterrein tien bruggen die geheel biobased of met gerecyclede materialen zijn aangelegd. Sabrine Strijbos van de Bruggencampus: „Reststromen in de stad, zoals groen en hout, kunnen worden gebruikt als grondstoffen voor de bouw. Je kunt door middel van areaal-informatie vastleggen waar materialen zoals straatmeubels en beschoeiingen zich bevinden, en wanneer hier materiaal uit vrij komt om te hergebruiken of recyclen.”

Lees het hele artikel in Tuin en Landschap 3 of in ons digitale magazine (met inlog). Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster