Vorige

FNV bereidt acties voor in groensector

Tekst
Beeld
Shutterstock

FNV Agrarisch Groen bereidt acties voor in de groensector. Ook volgt mogelijk een ultimatum aan de werkgevers. Dat staat in een brief van FNV aan de cao-onderhandelaars van Koninklijke VHG.

Eerder was al bekend geworden dat een grote meerderheid (91%) van de FNV-leden het eindbod van de VHG had afgewezen. Na vier ledenvergaderingen om de actiebereidheid onder de leden te peilen, blijkt dat 100% van de FNV-leden vóór actie heeft gestemd.

Tegenbod

In de brief doet FNV-bestuurder Marjolein Dubbelaar een dringend beroep op de werkgevers om het loonbod van 8% in 18 maanden te verbeteren. Als uitgangspunt om toch tot een akkoord te komen, verwijst Dubbelaar naar het laatste tegenbod dat de bonden op 7 september deden, namelijk 8% in 12 maanden (5% per 1 juli 2023, 3% per 1 januari 2024).

VHG deed op 7 september een eindbod, nadat de partijen er eerder niet uit waren gekomen. FNV-leden stemden tegen dit eindbod, CNV-leden stemden met een kleine meerderheid voor. CNV Vakmensen heeft laten weten de voorkeur te geven aan een gezamenlijke cao en wacht daarom de reactie van VHG af.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster