Vorige

Friesland krijgt acht ‘Groene Klimaatpleinen’

Beeld
Shutterstock

Op maandag 21 maart is de samenwerking tussen de partijen uit het Fries Bestuursakkoord Water en Klimaat (FBWK) en acht tuincentra bekrachtigd. De tuincentra ontvangen een bijdrage voor Groene Klimaatpleinen. Deze zijn gemaakt door Tuinbranche Nederland om bezoekers aan te sporen hun tuin biodivers en watervriendelijk in te richten. De komende jaren zetten de partijen zich samen in om bewoners te helpen wateroverlast en hitte in hun tuin te beperken.

Volgens Tuinbranche Nederland kan de tuin dé plek zijn om de biodiversiteit te vergroten en om wateroverlast en hittestress te verminderen. Verschillende partijen als Tuinbranche Nederland, Provincie Fryslân, Wetterskip Fryslân, Vitens en de Friese gemeenten, die samen het FBWK vormen, vinden het belangrijk om bewoners te stimuleren om bij te dragen aan een betere leefomgeving.

Bezoekers informeren

De Groene Klimaatpleinen hebben vier pijlers: groene daken, water in de tuin, tegel eruit, wat erin en de levende tuin. Om bezoekers goed te informeren krijgen medewerkers van tuincentra een speciale opleiding. Daarnaast werken de gemeenten samen met het lokale tuincentrum om bewonersbijeenkomsten voor nieuwbouwwijken of workshops op de locatie van de tuincentra te organiseren. Het eerste Groene Klimaatplein werd op 21 maart geopend bij Tuincentrum Groen Goed Menken in Haule.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster