Vorige

Gelukt

Tekst

Het is weer gelukt! Weer een column gefabriceerd. En dat in de drukste weken van het jaar. De 2de en 3de week voor Pasen is het hier topdrukte. En dan vraagt het toch wat planning om alles op tijd klaar te hebben. Orders voor plantenschalen, mixkarren, plantgoed, met en zonder sticker vliegen me werkelijk om de oren. Specificaties waar je van duizelt. 19 cm lang, 22 cm lang, 3 stekken per pot, 4 stekken per pot, en ga zo maar door.

En dan is het toch gelukt om wat te schrijven ook. Wat een planning! Ja, eerlijk gezegd, met schrijven lukt dat wel, maar voor kweken is 19 cm wel echt een uitdaging. Ook het inpakken. Van alles hebben we geprobeerd. Stokjes, streepjes op de tafel, vuisten opmeten, gespreide vingers meten, een strijkstokje waar ze over een bandje onderdoor lopen. Maar het is niet te doen, als je het gesorteerde terugkijkt zitten er toch altijd afwijkende maten in. Ook die ikzelf heb gesorteerd trouwens. Dus wat dat betreft ook af en toe zalvende woorden naar mijn personeel. Want het is moeilijk, barmannen genoeg die niet eens die 2 vingers schuim goed kunnen afmeten, dus hoe doe je dat met 19 cm? En dan niet met een paar karretjes he? Dat is easy. Nee, een paar vrachten.

Daarover gesproken, als dit allemaal achter de rug is, dan drinken we er eentje op. Echt. Dan laat ik de stress net zo hard leeglopen als de tap mijn glas laat vollopen. Met mate natuurlijk. Want het hoeft niet veel te zijn, als het maar lekker is. En we moeten wel een beetje fit blijven, want hierna moet alles geveegd, ontsmet en snel, want nieuwe stekken zitten dan al in het vliegtuig en moeten gestoken. Je zal toch maar wat groeiweken missen! Voordat we het weten is het weer kerst en ligt er opnieuw sneeuw. Groeit er niks meer.

Dus, tegen de tijd dat u dit zo’n beetje leest, app dan maar of ik aan een biertje zit. Dan is het allemaal weer goed gekomen. Zoals met dit columnpje.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster