Vorige

Gemeente Arnhem wint Beste Bermbokaal 2023

Beeld
Stichting Landschapsbeheer Gelderland

De gemeente Arnhem heeft dinsdag 21 november de Beste Bermbokaal gewonnen. Arnhem heeft zich volgens de jury op buitengewone wijze ingezet voor bloeiende bermen en groenstroken. De Aanmoedigingsprijs ging naar de gemeente Bronckhorst.

De prijs werd uitgereikt aan Cecilia Klein en Vivienne van Sante van de gemeente Arnhem tijdens een symposium over ecologisch berm- en groenbeheer in het provinciehuis in Arnhem. De gemeente past al meer dan dertig jaar ecologisch beheer toe. „De grasvelden worden voor de helft beheerd als kruidenrijk gras en worden een tot drie keer per jaar gemaaid. Ze worden gemonitord op biodiversiteit. Arnhem gebruikt al 25 jaar geen chemische bestrijdingsmiddelen meer. Inwoners worden betrokken met wat de gemeente doet en waarom met een voorlichtingsfilmpje. Arnhem blijft open staan voor hoe het nog beter kan’’, aldus de jury.

Aanmoedigingsprijs

Bronckhorst heeft de Aanmoedigingsprijs ontvangen omdat deze gemeente ambitie toont om haar bermen 80% ecologisch te beheren. Op deze manier geeft de gemeente het goede voorbeeld voor bewoners en boeren om meer natuurinclusief bezig te zijn.

Ecologisch bermbeheer

Ecologisch bermbeheer bestaat uit minder vaak en gefaseerd maaien en het afvoeren van het maaisel. Zo ontstaan er meer voedsel- en schuilplekken voor de dieren. Bloeiende bermen zijn belangrijk voor insecten. De bijen profiteren ervan en zijn op hun beurt belangrijke bestuivers van natuurlijke vegetaties.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster