Vorige

Gemeente De Fryske Marren sluit zich aan bij VHG

Beeld
Charlotte Koloc en Shutterstock

De gemeente De Fryske Marren (Joure) is de eerste gemeente die zich als associé-lid bij Koninklijke VHG aansluit. Dit associé-lidmaatschap werd donderdag 11 januari officieel met een ondertekening tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg.

Het associé-lidmaatschap van VHG bestond al langer voor scholen. De VHG Ledenraad besloot in november 2023 dat per 1 januari 2024 ook gemeenten en andere maatschappelijke organisaties die gelieerd zijn aan de groene branche associé-lid kunnen worden.

Om de groene transitie zowel kwalitatief als kwantitatief goed te realiseren, is meer verbinding tussen gemeenten en hoveniers en groenvoorzieners belangrijk, vindt de brancheorganisatie Beide partners profiteren van meer inzicht in elkaars werelden, doelen en kennis.

Vergroenen

„Vergroenen doe je samen”, aldus directeur Marc van Rosmalen. „Daar hebben we alle partijen die actief zijn in het openbaar en particulier groen bij nodig. We zijn dan ook blij dat we de gemeente De Fryske Marren als associé-lid vanuit de gemeenten mogen verwelkomen. We hopen dat er nog vele gemeenten, maatschappelijke organisaties en scholen zullen volgen.”

VHG-voorzitter John Koomen en VHG-directeur Marc van Rosmalen met wethouder Luciënne Boelsma, Harm de Roo en Hester Walda van de gemeente De Fryske Marren. 

Beeldmerk

De Fryske Marren kan als associé-lid (deels) actief deelnemen aan diverse VHG-bijeenkomsten. Ook zijn er diverse mogelijkheden om gebruik te maken van het beeldmerk ‘Associé-lid van Koninklijke VHG’. Daarmee kan de gemeente laten zien actief betrokken te zijn bij het landelijke netwerk van groenprofessionals. Een associé-lid heeft geen stemrecht binnen de vereniging.

Klimaatverandering

De gemeente voert ruim 80% van de werkzaamheden zelf uit. Zo’n 80 medewerkers onderhouden 53.000 bomen en 29 ha openbaar groen. Daarnaast is er nog het onderhoud van 49 natuurgrasvelden en 6 kunstgrasvelden.

„Zowel onze gemeente als de hoveniers en groenvoorzieners lopen in de uitvoering tegen dezelfde problemen aan”, zegt Harmen de Roo, teammanager wijkbeheer bij De Fryske Marren. „Denk hierbij aan klimaatverandering, innovatie in het groen, aanschaf van elektrisch materieel en het opleiden en vasthouden van vakbekwaam personeel. Gezamenlijk staan we sterker in deze ontwikkelingen.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster