Vorige

Gevolgen Oekraïne-oorlog worden steeds meer zichtbaar

Tekst

De Russische inval in Oekraïne laat zich in de boomkwekerij steeds meer voelen. De Duitse kweker BCM Baumschule Christoph Marken staat sinds 15 augustus onder curatele, mede omdat de afzet richting Oost-Europa stagneert. Ook Nederlandse kwekers laten hun zorgen blijken richting komend seizoen.

Toen eind februari Rusland Oekraïne binnenviel had dit direct gevolgen voor orders die nog openstonden. Met name kwekers van laanbomen en bos- en haagplantsoen misten aan het eind van het seizoen een deel van hun omzet.

Iedereen is op z’n hoede

„Naar Rusland gaat vanwege de sancties helemaal niets meer”, zegt Bert ter Braak bij Heideveld Bemiddeling. „Bovendien is iedereen aardig op z’n hoede als het gaat om leveringen naar omliggende landen. Als planten herleidbaar bestemd zijn voor Rusland is sprake van een economisch delict.”

En eigenaar Christoph Marken zegt over de situatie van zijn bedrijf: „De komende weken zullen voor ons bedrijf uitdagend worden. Ik hoop dat we een toekomstbestendige oplossing kunnen vinden.”

Behoort een Noodfonds tot de mogelijkheden? En wat zegt leverancier van uitgangsmateriaal Sebastiaan Hoogenraad over de handelsstemming in Oost-Europa?

Lees het volledige Nieuwsverhaal in De Boomkwekerij editie 17. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster