Vorige

Gewonde bij brand door onkruidbrander

Tekst
Beeld
Shutterstock

In Gouda is zaterdag een schuur afgebrand na het verwijderen van onkruid met een onkruidbrander. Eén persoon raakte hierbij gewond. Ook enkele omliggende schuurtjes raakten beschadigd door de brand.

Ieder jaar rond deze tijd is het wel ergens in Nederland raak: door gebruik van een onkruidbrander vliegen hagen, schuttingen en schuurtjes in brand. Enkele jaren geleden zijn zelfs drie woningen hierdoor in brand gevlogen.

Vlammen metershoog

Zaterdag ging het mis in de Landluststraat in Gouda. Bij het wegbranden van onkruid vatte een houten schuur vlam. Op een gegeven moment reikten de vlammen metershoog. Ook twee aangrenzende schuurtjes raakten beschadigd.

Eén persoon gewond

De brandweer Hollands Midden wist de brand te blussen, maar het schuurtje brandde geheel af. Eén persoon bleek gewond te zijn, maar na controle door ambulancepersoneel hoefde deze niet naar het ziekenhuis.

De brandweer waarschuwt regelmatig voor onkruid verwijderen met onkruidbranders. Op de website van de brandweer staan tips hoe je veilig met een onkruidbrander te werk kunt gaan. Meest opvallende tip: in plaats van branders, kun je ook gewoon schoffelen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster