Vorige

Gezocht: bomen met transparante kronen

Het thema voor ’Boom van het jaar’ in 2023 is Bomen met transparante kronen, zo heeft de bestuur van de Cultuurgroep Laan-, Bos- en Parkbomen besloten. Kwekers, handelaren en professionele gebruikers worden opgeroepen bomen die voldoen aan het thema aan te melden.

Een toenemende kroonbedekking in het stedelijk gebied is belangrijk, maar omwonenden hechten een groot belang aan direct zonlicht. Lichtbeneming is één van de belangrijkste redenen voor particulieren om te klagen over bomen, of om een kapvergunning aan te vragen. Tevens zorgen bomen met een transparante kroon voor meer licht voor de onder- beplanting, die daardoor beter kan groeien en bloeien.

Draag nominaties aan voor titel

De LTO Cultuurgroep voor Laan-, Bos- en parkbomen roept kwekers, handelaren en professionele gebruikers op, om bomen voor de ‘Boom van het Jaar 2023’ die passen bij het thema ‘Bomen met transparante kronen’ aan te dragen.

Een belangrijke voorwaarde voor de betreffende bomen is dat ze voldoende vanuit de Nederlandse kwekers voor handen zijn. Ook wordt bij de beoordeling gekeken of de boom gezond groeit, ook in landen die voor Nederlandse kwekers belangrijke exportmarkten zijn.

Het indienen van kandidaat-bomen voor de nominatie kan tot en met 4 februari 2023, door een mailtje te sturen naar secretaris Gerrit Peeters, gerrit@ltobomen.nl. In dit mailtje moet staan waarom de boom in aanmerking komt voor de nominatie, en indien beschikbaar met foto.

Uit de kandidaat-bomen zal een deskundige jury een drietal bomen selecteren, waaruit de lezers van De Boomkwekerij en Tuin en Landschap de ‘Boom van het Jaar 2023’ kunnen kiezen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster