Vorige

Gezocht: thema Boom van het Jaar 2023

De LTO Cultuurgroep Laan-, Bos- en Parkbomen werkt weer aan de verkiezing van de Boom van het Jaar. Thema’s voor de titel Boom van het Jaar 2023 kunnen tot 19 november worden aangedragen.

Geneeskrachtige bomen was in 2022 het thema, Ginkgo biloba werd uitgeroepen tot boom van het jaar.

De LTO Cultuurgroep Laan-, Bos- en Parkbomen roept kwekers, handelaren en professionele gebruikers op om thema’s voor de titel Boom van het Jaar 2023 aan te dragen. Tevens vraagt de organisatie om aan te geven welke bomen er genomineerd zouden moeten worden voor het betreffende thema.

Voorwaarden thema en nominaties

Een belangrijke voorwaarde voor het thema en de betreffende bomen is dat de bomen in voldoende mate voorhanden zijn vanuit de Nederlandse boomkwekerij. Ook wordt bij de beoordeling gekeken of de boom gezond groeit, ook in landen die voor Nederlandse kwekers belangrijke exportmarkten zijn.

De cultuurgroep zal na een grondige afweging een thema uit de inzendingen kiezen. Vervolgens zal een jury van deskundigen genomineerde bomen kiezen uit de voorgedragen bomen. Zodra het thema bekend is, wordt de sector hierover geïnformeerd. Daarna is er nog de mogelijkheid om extra bomen voor de nominatie in te dienen die bij het betreffende thema passen.

Het indienen van thema’s met te nomineren bomen kan tot 19 november 2022, door een mailtje te sturen naar info@ltobomenenvasteplanten.nl.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster