Vorige

GildenGroen verkozen tot Duurzaamste hovenier van Nederland

Beeld
Ralph Mens

Woensdag vond in Hardenberg op de Groene Sector Vakbeurs de verkiezing plaats van de Duurzaamste hovenier van Nederland 2022. Uit drie genomineerden werd GildenGroen uit Zeewolde verkozen tot winnaar.

Volgens juryvoorzitter Ruud Snijders van Innogreen waren de verschillen tussen de kandidaten ook dit jaar weer miniem. Toch was het goud voor Marcel en Cora Achterberg van GildenGroen volgens de jury meer dan verdiend. Zilver was er voor Wouter Rijkaart van Willemstein Hoveniers uit Waddinxveen. Het brons was voor Dionysios Sofronas van Aardoom Hoveniers uit Ridderkerk.

Jurybezoek

Vorige maand bezocht de jury persoonlijk alle genomineerde bedrijven. Deze zijn vooraf geselecteerd uit de inschrijvingen, aan de hand van een uitgebreide vragenlijst en online screening. Uiteindelijk kwam na het juryberaad, via een puntentelling, het hoveniersbedrijf uit Zeewolde als winnaar uit de bus.

Het team van GIldenGroen met prijs voor de Duurzaamste Hovenier van Nederland. (Foto: Mémé Bartels)

Naast het werken met duurzame materialen en hergebruik, prijst de jury het duurzame personeelsbeleid van GildenGroen. „Het bedrijf werkt met een diversiteit aan medewerkers, ieder met zijn eigen expertise, werkend vanuit hun individuele kracht.”

Tiende keer

Het is voor de tiende keer dat de verkiezing van Duurzaamste hovenier plaatsvond. Door corona kon de verkiezing en de uitreiking de afgelopen twee jaar niet volgens planning worden afgehandeld. Deze editie verliep weer volgens de gebruikelijke procedure.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster