Vorige

Gouden Klavertje Vier voor Fluid Feeder

Beeld
Vredo

De Fluid Feeder van Vredo Dodewaard heeft het Gouden Klavertje Vier gewonnen. Dit is de innovatieprijs voor de meest opvallende innovatie op GroenTechniek Holland 2022 in Biddinghuizen.

„Deze machine, voorzien van het Vredo dubbelschijven-systeem, injecteert vloeistoffen – zonder dat ze in aanraking komen met UV-licht – direct in de wortelzone. Op deze manier kunnen (bio)stimulanten worden aangebracht, maar ook vloeistoffen met speciale nematoden ter bestrijding van engerlingen. Een belangrijke vooruitgang en terechte winnaar”, aldus de jury.

De Fluid Feeder van Vredo in actie. Nematoden ter bestrijding van engerlingen worden met vloeistof in de grond gespoten.

Onkruidverwijderaar

Op de tweede plaats eindigde de autonome gps-onkruidverwijderaar Violette van Milati Grass Machines. „Voor autonome, duurzame en mechanische onkruidbestrijding op sportvelden. Een camera lokaliseert het (penwortel)onkruid en verwijdert het met wortel en al nauwkeurig en milieuvriendelijk, zonder chemie”.

De derde prijs gaat naar New Holland met de AgXtend XPower XPA: „XPU elektrische onkruidbestrijding op maai-arm, een bestaande techniek maar door de XPA-arm veel breder inzetbaar voor bestrijding van exoten langs wegen of op taluds.”

Trends

Op de vijfde editie van GroenTechniek Holland lanceren fabrikanten, importeurs en dealers primeurs voor groenprofessionals. „Elektrisch, duurzaam en oplossingen voor actuele problematiek, dat zijn de trends in de innovaties”, aldus de juryleden. De vakjury beoordeelde welke van alle ingezonden innovaties het meest vernieuwend en onderscheidend zijn voor de groensector en koos de winnaars uit tien genomineerden.

In Tuin en Landschap 18 staat een uitgebreid artikel over de Fluid Feeder. Het artikel is ook te lezen via het digitale magazine van Tuin en Landschap (met inlog).

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster