Vorige

Greenport Boskoop steunt plan gemeente voor bereikbaarheid

Tekst
Beeld
Shutterstock

Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop (SBGB) steunt het initiatief van de gemeente Alphen aan den Rijn om binnen tien jaar een brug over de Gouwe te bouwen om het kwekersgebied aan de westkant van de rivier te ontsluiten.

Van 2018 tot en met 2023 onderzochten lokale overheden en organisaties in het project Beter Bereikbaar Gouwe (BBG) manieren om de bereikbaarheid van het buitengebied te verbeteren. Hiervoor werd onder meer gekeken naar een tweede oeververbinding in Boskoop, om de kwekers ten westen van de Gouwe beter te ontsluiten.

Doordat de provinciale weg N207 aan de andere kant van het water loopt, moet verkeer van en naar deze bedrijven via het dorp over de hefbrug rijden. BBG heeft diverse aansluitingen onderzocht, naar zowel de N207 als naar de 100 km-weg N11 bij Alphen aan den Rijn. Uiteindelijk is hierover geen besluit genomen binnen BBG.

‘Niets doen geen optie’

Reden voor de gemeente Alphen aan den Rijn om zelf het initiatief te nemen. Binnen tien jaar wil de gemeente de tweede oeververbinding realiseren met een brug over de Gouwe naar de N207. „Zonder oplossing voor Boskoop blijft een verkeersprobleem in de regio in stand, dat wil ik niet. Ik wil toch perspectief”, zegt verantwoordelijk wethouder Relus Breeuwsma.

SBGB sluit zich bij het voornemen van de gemeente aan. „Nietsdoen is geen optie”, aldus voorzitter Michiel Gerritsen. Mede daarom is SBGB al sinds 2022 onderdeel van de Bereikbaar Boskoop Alliantie (BBA). Hierin zijn de Boskoopse ondernemersverenigingen uit meerdere bedrijfssectoren bij aangesloten.

Eensgezindheid

De oplossing die de gemeente aandraagt noemt Gerritsen „niet de gehoopte ideale oplossing, maar wel de meest reële vanuit de aspecten financiële haalbaarheid en draagvlak.” Het voornemen is dat provincie Zuid-Holland de aanleg van de brug voor zijn rekening neemt, en de gemeente Alphen de kosten voor de aansluiting draagt.

Daarom dat de bereikbaarheid van de provincie de eerste factor van belang is, legt Gerritsen uit. Hamvraag is volgens hem echter of de Boskoopse partijen zich eensgezind achter het plan van de gemeente zullen scharen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster