Vorige

Greenports Visie op Water ter inzage

Beeld
Hortipoint

Stichting Greenport Boskoop heeft een nieuwe ’Visie op Water’ opgesteld. Deze ligt tot 13 april ter inzage. Begin juni presenteert zij de definitieve versie.

Binnen Stichting Greenport Boskoop zijn in het verleden studies gedaan naar waterbeschikbaarheid en waterveiligheid. Op basis van deze studies zijn in 2017 convenanten gesloten. Een flink aantal van deze punten zijn inmiddels uitgevoerd, maar inmiddels zijn er ook weer nieuwe uitdagingen bijgekomen.

Door de klimaatverandering wordt het voor Hoogheemraadschap van Rijnland steeds moeilijker om goed gietwater te kunnen garanderen en wateroverlast te voorkomen. Daarnaast vraagt bodemdaling ook aandacht. In de nieuwe visie worden de thema’s en bijbehorende uitdagingen op het gebied van wonen en werken tussen Boskoopse sloten, schoon en gezond oppervlaktewater, waterbeschikbaarheid voor de boomkwekerij en water om te beleven beschreven.

Reacties, aanvullingen en verbeterpunten op de concepttekst ‘Visie op water 2023-2028’ kunnen tot 13 april worden gemaild naar info@greenportboskoop.nl

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster