Vorige

Groeiend aantal bedrijven kiest voor Euro Plant Tray

Tekst
Beeld
Euro Plant Tray

De Euro Plant Tray maakt grote vorderingen in de richting van een herbruikbare tray voor de Europese sierteelt. De groep marktpartijen die hieraan meewerkt, is sinds de lancering van het initiatief in augustus verder gegroeid.

Op 23 augustus 2022 hebben de marktpartijen BGI en VGB, MVB Plants Wordwide, FleuraMetz/FM Group, Marktverband Bremen GmbH en Sagaflor het initiatief voor de Euro Plant Tray (EPT) opgericht. Ook retailketens OBI, Bauhaus en Hornbach waren bij de oprichting betrokken.

Inmiddels is deze groep bedrijven uitgebreid met tuincentrumketen Dehner en de Zwitserse retailer Coop Genossenschaft. Ook Euroregionales Pflanzen Servicecenter, Globus Fachmärkte, Intermarkt Thielen, Südblume Vertriebs zijn inmiddels onderdeel van het initiatief om tot een Europese meervoudige plantentray te komen.

Praktijktest

De ontwikkeling van deze tray raakt steeds verder. In het voorjaar van 2023 worden 2 traymodellen van verschillende fabrikanten intensief getest in een praktijktest. Naast het testen van het inzamelen van de trays, om deze opnieuw te gebruiken, wordt ook gekeken hoe makkelijk de trays voor hergebruik zijn schoon te maken.

Het voornemen is om in juni 2023 de EPT-tray te kunnen lanceren, zodat deze vanaf seizoen 2024 in gebruik kan worden genomen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster