Vorige

Groeiende interesse gemeentes voor VA-keur

Beeld
Shutterstock

Er is groeiende interesse vanuit gemeentes en andere overheidsorganisaties voor VA-keur, het machineveiligheidskeurmerk van brancheorganisatie Fedecom. Machines moeten volgens het Arbobesluit jaarlijks gekeurd worden op de veiligheid.

Jelle Bartlema, directeur van VA-keur: „Alle VA-keur keuringsbedrijven werken al jarenlang met een efficiënt en gebruiksvriendelijk digitaal keurregistratiesysteem. Veel gemeentes laten hun machines keuren door VA-keurbedrijven en zijn zo in aanraking gekomen met dit keursysteem.”

Gemeentes werkten vaak met diverse VA-keur bedrijven in hun omgeving die de keuringen voor hen verrichten. Ze moesten dan bij ieder VA-keurbedrijf apart ‘inloggen’ om de status van hun gekeurde machines te kunnen zien. Daaruit ontstond behoefte bij gemeentes voor een centraal overzicht.

Eigen keurregistratieportal

Bartlema: „Dat kunnen we als VA-keur faciliteren door hen de beschikking te geven over een eigen keurregistratieportal waarin zij al hun machines kunnen neerzetten om deze vervolgens door de VA-keurbedrijven waarmee ze werken te laten keuren. Zo behoudt een gemeente zelf het overzicht zonder bij ieder afzonderlijk VA-keur bedrijf te hoeven inloggen.”

Machinepark

Gemeentes hebben meestal een grote pallet aan machinerie in bezit dat volgens het Arbobesluit jaarlijks gekeurd moet worden op de veiligheid. Hierbij gaat het om een machinepark van klein elektrisch- of motorisch aangedreven handgereedschappen, tot grotere machines als (zit)maaiers, tractoren of straatveegmachines.

Door het aanbieden van een brede keurscope is VA-keur een interessante partij om als keurmerk te hanteren. Er zijn zo’n 270 erkende en onafhankelijk gecertificeerde VA-keur bedrijven door heel Nederland actief waardoor er altijd wel een VA-keurbedrijf in de buurt is.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster