Vorige

‘Groen is meervoudige oplossing voor beter klimaat

Beeld
VHG

Klimaatminister Rob Jetten is enthousiast over het pamflet van Koninklijke VHG dat werd uitgereikt op de Dag van het Klimaat in Jaarbeurs Utrecht. Met dit pamflet presenteert de branchevereniging oplossingen voor schonere lucht, wateropvang, verkoeling en biodiversiteit.

Het VHG-pamflet gaat in op wat groen allemaal doet voor het klimaat, met tips en inspiratie voor groene maatregelen. VHG doet hiermee een handreiking aan opdrachtgevers voor het inrichten van een klimaatbestendige leefomgeving. Denk aan overheden, bedrijven, woningcorporaties, scholen maar ook particulieren. Iedereen kan helpen de leefomgeving te verbeteren door te kiezen voor groen in plaats van steen of asfalt.

Verduurzaming

Klimaatminister Rob Jetten reageerde enthousiast op het pamflet dat door lobbyist Arne Weverling werd overhandigd. „Groen is een meervoudige oplossing voor een beter klimaat,” aldus Jetten. Weverling bedankte de minister voor zijn lovende woorden: „We staan aan de vooravond van de grote verduurzaming van Nederland. We moeten af van het idee dat groen het sluitstuk is van projecten. Fijn dat dit nu omarmd wordt door het kabinet.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster