Vorige

Groenbedrijven kunnen meer doen aan bescherming tegen teken

Beeld
Shutterstock

Wie in het groen werkt, loopt een verhoogd risico op een tekenbeet, en daarmee een verhoogd risico op de ziekte van Lyme. Controleren op teken blijft dan ook van groot belang. Dat is de boodschap in de Week van de teek die van 25 tot en met 29 april loopt.

Uit onderzoek blijkt dat werkenden in de groensectoren al veel weten over de risico’s van teken. Zij zijn zich ervan bewust dat zij beschermende maatregelen moeten nemen en zich ook regelmatig moeten controleren.

Maar er is nog veel te winnen. Groenbedrijven kunnen meer aandacht schenken aan duidelijke afspraken, het inschatten van risico’s, voorlichting geven en het verstrekken van middelen die beschermen tegen teken.

Tekenspreekuur

Voor iedereen die in het groen werkt, is er tijdens de Week van de teek het Stigas Tekenspreekuur. Mirjam de Groot, preventieadviseur bij Stigas en voorzitter van de Landelijke Groene Lyme Werkgroep, beantwoordt telefonisch vragen over het voorkómen van tekenbeten en de ziekte van Lyme.

Het Stigas Tekenspreekuur is de hele week van maandag 25 tot en met vrijdag 29 april van 9.00 uur tot 10.00 uur, met uitzondering van Koningsdag (woensdag 27 april). Het spreekuur is bereikbaar via tel. 06-20 09 66 79.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster