Vorige

Groene Sector Café op Groene Sector Vakbeurs

De komende editie van De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg staat op het punt van beginnen. Inmiddels is de opbouw begonnen en wordt een begin gemaakt met de inrichting van het Waterplein in hal 4. Verder is er een testparcours voor elektrische mobiliteit, is er het Groene Sector Café en is er een Starterspaviljoen.

Groenprofessionals, aankomende groenprofs, toeleveranciers en dienstverleners gaan in het Groene Sector Café met elkaar in een informele setting in gesprek. Thema’s die aan de hand van stamtafelgesprekken belicht worden, zijn personeel, arbeid en scholing. Aan het woord komen Mathieu van Druenen (landelijk adviseur UWV), Jeroen Zijlmans (beleidsmedewerker VHG), Herbert de Witte (opleidingsadviseur Zone.college) en Ilona Hendriks-van Triest (eigenaar Groen Uitzendburo).

Prikkelende stellingen

Iedere beursdag delen zij hun visie en gaan aan de hand van een aantal prikkelende stellingen met elkaar en het publiek in gesprek. Bijvoorbeeld ‘Voor een leerling Aankomend Hovenier is motivatie veel belangrijker dan zijn of haar leeftijd’ en ‘Wij willen samen ervoor zorgen dat meer vrouwen Aankomend Hovenier worden’. Ook schuift bij elke sessie een docent en een leerling aan van de opleiding Aankomend Hovenier van Groene Veluwe/Groen Uitzendburo of Zone.college aan.

Abiam van Triest, eigenaar Groen Uitzendbureau, ziet dat er nog best wat terughoudendheid binnen de sector is als het gaat om zij-instromers. Daar zal een andere mind-set in moeten komen. „We zien vanuit onze opleiding Aankomend Hovenier dat mensen met verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden, van supermarktmanager tot medewerker pluimveebedrijf tot professioneel drummer succesvol instromen, zolang ze maar de juiste motivatie hebben.”

Met elkaar in gesprek

Van Triest ziet De Groene Sector Vakbeurs als een mooi platform om met elkaar in gesprek te gaan. „We zijn van mening dat we er als branche samen verantwoordelijk voor zijn om het personeelsprobleem in de groene sector op te lossen”, aldus Van Triest. De stamtafelgesprekken vinden plaats op 8, 9 en 10 maart tussen 16.00 – 17.30 uur in het Groene Sector Café in hal 3.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster