Vorige

Groene Sector Vakbeurs met uitverkochte beursvloer

Beeld
Seijbel Photography

De 24e editie van De Groene Sector Vakbeurs vindt deze week plaats in Evenementenhal Hardenberg op 9, 10 en 11 januari. In totaal presenteren zich ruim 300 exposanten, daarmee zijn alle beschikbare plekken volgeboekt.

De beursorganisatie verwacht in totaal meer dan 16.000 bezoekende groenprofessionals. De Groene Sector Vakbeurs zet sterk in op actuele thema’s die de groensector beïnvloeden. Duurzaamheid, levend groen en tuininrichting staan centraal en zullen zowel vóór als tijdens de beurs uitgebreid aan bod komen. Hiermee speelt de beurs in op de actuele ontwikkelingen en behoeften binnen de groene branche.

Duurzaamheidspark

Een hoogtepunt van deze editie is de introductie van Het Duurzaamheidspark in hal 3. In een sector waar duurzaamheid een sleutelrol speelt, biedt dit park exposanten een platform om hun duurzame producten te presenteren aan de groene sector. Maar Het Duurzaamheidspark is meer dan alleen een podium; het is een belevenis voor bezoekers. Hier kunnen zij niet alleen kennismaken met de nieuwste duurzame producten, ook met innovatieve oplossingen die de groene sector te bieden heeft.

Innovatie Awards

Een terugkerend onderdeel van de beurs zijn Innovatie Awards. Deze verkiezing krijgt dit jaar een nieuwe invulling met de introductie van de Tunnel van de Toekomst. Een vakjury heeft tien innovaties geselecteerd in de categorieën Groene Inrichting en Tuin & Park Mechanisatie.

Wat deze editie anders is, is dat bezoekers nu actief kunnen meebepalen welke innovatie de winnaar wordt. In de Tunnel van de Toekomst kunnen zij alle genomineerde innovaties bekijken en vervolgens hun stem uitbrengen met behulp van hun Smart Badge. Naast de mogelijkheid te stemmen in de Tunnel van de Toekomst, kan ook worden gestemd via de website van De Groene Sector Vakbeurs.

Aspen Challenge

De Aspen Challenge keert ook weer terug tijdens deze editie van De Groene Sector Vakbeurs. Gepresenteerd door GVG Oliehandel, biedt deze uitdaging bezoekers de kans om hun fysieke kracht te testen. Wie durft, kan het podium beklimmen en zo lang mogelijk een jerrycan gestrekt voor zich uit vasthouden.

Nationale Tuinaanlegwedstrijden

Een vast element zijn de Nationale Tuinaanlegwedstrijden, georganiseerd door Koninklijke VHG. Jaarlijks organiseert VHG het Nederlands Kampioenschap Hovenier, en ook dit jaar hebben vier teams zich gekwalificeerd voor de finale die tijdens de beurs in hal 4 plaatsvindt.

De finalisten strijden op 9, 10 en 11 januari om de prestigieuze titel van beste hovenier van Nederland. De ontknoping van deze strijd vindt plaats op de laatste beursdag, donderdag 11 januari, wanneer het winnende team bekend wordt gemaakt.

Ga naar www.groenesector.nl/tickets en meld je gratis aan voor een bezoek aan de beurs.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster