Vorige

Groenkeur werkt aan Kleurkeur Blauw

Beeld
Ralph Mens

In navolging van het schema Kleurkeur, dat gericht is op ecologisch bermbeheer, is Stichting Groenkeur samen met De Vlinderstichting bezig met het ontwikkelen van Kleurkeur Blauw. Zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers zijn betrokken bij het opstellen van deze norm.

Kleurkeur Blauw heeft betrekking op het ecologisch beheer van oevers van watergangen. Daarnaast gaat het ook gelden voor de watergangen zelf die breder zijn dan 8 meter. Dit nieuwe schema is gericht op het in stand houden of verbeteren van de natuurkwaliteit van inheemse flora en fauna, in zowel het natte als het droge profiel van deze watergangen

De norm komt vanaf 1 juli 2023 beschikbaar. Naar verwachting komt de opleiding voor deze norm beschikbaar in augustus/september van dit jaar. Vanaf 1 januari 2024 kan de norm worden gecertificeerd door de certificerende instellingen.

Add-on schema

Net als Kleurkeur is ook Kleurkeur Blauw een add-on op de Beoordelingsrichtlijn (BRL) Groenvoorziening. Er komt één norm Kleurkeur vanaf 1 juli 2023 met twee toepassingsgebieden. Het is voor bedrijven mogelijk om zich voor beide toepassingsgebieden te certificeren of voor één van beide toepassingsgebieden.

Dit is vergelijkbaar met de mogelijkheid, zoals die ook bestaat bij de BRL Groenvoorziening waar men voor één of meerdere toepassingsgebieden geaudit kan worden. Momenteel wordt gewerkt aan het inhoudelijk afmaken van de norm op een manier die het mogelijk maakt om deze goed te toetsen in de praktijk. Zodra Kleurkeur Blauw beschikbaar is, volgt meer informatie op de website van Stichting Groenkeur.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster