Vorige

Hajo Hinrichs nieuwe voorzitter BdB

Tekst
Beeld
Shutterstock

Hajo Hinrichs is de nieuwe voorzitter van de Duitse kwekersbond BdB. Op een meerdaagse bijeenkomst in de stad Goslar is de kweker uit Edewecht gepresenteerd als opvolger van Helmut Selders.

Hinrichs was sinds 2013 al vice-voorzitter van de bond. Nadat hij eerder de kwekerij met onder meer Rhododendron, coniferen en sierheesters van zijn vader Walter Hinrichs over nam, treedt hij nu wederom in diens voetsporen. Walter Hinrichs was BdB-voorzitter van 2001 tot 2005.

Behoefte aan onderzoek

In zijn toespraak besprak Hajo Hinrichs onder meer de grote uitdagingen van het moment. Daarbij ging hij extra in op de selectie van bomen bij het vergroenen van de omgeving. „Er is duidelijkheid nodig over welke bomen en struiken over twee of drie decennia hun nut voor mens en natuur hebben als het om klimaatadaptatie gaat. Met die kennis, kunnen boomkwekers daar nu al op inspelen.”

Hinrichs deed een oproep aan de Duitse politiek voor een landelijke instelling die hiervoor het benodigde onderzoek moet gaan verrichten. „Hier ligt namelijk een erg grote onderzoeksbehoefte”, voegde de BdB-voorzitter aan zijn oproep toe.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster