Vorige

Helft Nederlanders schaamt zich voor slecht onderhouden tuin

Beeld
Shutterstock

Bijna de helft van de mensen (48%) schaamt zich ervoor als de tuin slecht is onderhouden. Eenderde gebruikt de tuin juist om te laten zien dat het goed met ze gaat. Dat blijkt uit een onderzoek door Direct Research uitgevoerd onder 1012 Nederlanders in opdracht van tuinmall Fonteyn.

Wat meer vrouwen (52%) dan mannen (45%) schamen zich voor een slecht onderhouden tuin. Onderhoud is niet alleen belangrijk in de eigen tuin; 73% van de mensen geeft aan dat ze het fijn vinden als ook buurtgenoten een goed onderhouden tuin hebben. Hoe ouder mensen zijn, hoe belangrijker ze dat vinden.

Een op de drie mensen gebruikt een mooie tuin om aan familie en vrienden te laten zien dat het goed met ze gaat. Opvallend is dat mannen dit vaker aangeven dan vrouwen. Daarnaast zorgt de helft van de mensen (51%) ervoor dat de tuin er netjes uitziet op het moment dat er bezoek langs komt.

Zelf tuinieren

Nederlanders beoordelen tuinieren gemiddeld met een 7,3. Dat is weliswaar een ruime voldoende, maar toch geeft 42% aan dat zij tuinieren als een verplichting zien. Dat geldt vooral voor mensen tussen de 18 en 30 jaar oud. Mensen boven de 66 jaar vinden dit veel minder.

Veel mensen gebruiken tuinieren om hun hoofd leeg te maken. Ruim 60% van de mensen geeft dit aan in het onderzoek. Daarnaast stelt 55%, dat tuinieren ervoor zorgt dat ze zich weer goed voelen als ze even niet lekker in hun vel zitten.

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek.


Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster