Vorige

Hendrik-Ido-Ambacht plant bomen met behulp van digital twin

Beeld
Provincie Zuid-Holland

De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht gaat met behulp van een digital twin van de provincie Zuid-Holland de locaties bepalen voor het aanplanten van 500 bomen. De virtuele representatie van de gemeente geeft met 3D data de huidige bovengrondse en ondergrondse situatie weer.

De provincie ontwikkelde de digital twin in samenwerking met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, Ingenieursbureau Drechtsteden en de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. Hiermee kan de gemeente zorgvuldiger de juiste locaties kiezen waar de aanplant van een boom de meeste meerwaarde heeft. De afgelopen periode heeft de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid op basis van de data een selectie gemaakt van 500 geschikte plantlocaties.

Klimaatbestendige gemeente

Wethouder Ralph Lafleur van Hendrik-Ido-Ambacht: „We zijn een groene gemeente en dat willen we verder versterken. Bomen worden steeds belangrijker omdat zij helpen om water vast te houden en hittestress tegen te gaan. Met de aanplant van deze 500 bomen bouwen we verder aan een leefbare, klimaatbestendige gemeente volgens het coalitieprogramma #SamenVoorAmbacht. De komende tijd gaan we een uitvoeringsplan maken voor de aanplant.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster