Vorige

’Het was een half jaar als nooit tevoren’

Tekst

Bij Van den Berk Boomkwekerijen in Sint-Oedenrode kijkt commercieel directeur Hans van Rijsewijk terug op de eerste helft van het leverseizoen. „Het is o zo verleidelijk om nu ook je kleinere maten te verkopen.”

Het seizoen is zowel qua leverperiode als qua financieel boekjaar halverwege. Maar qua geleverde aantallen is het jaar al ver over de helft. „Vorig seizoen was al goed, maar het laatste halfjaar was een periode als nooit tevoren. We willen groeien en die groei is er.”

„Het is o zo verleidelijk om nu ook je kleinere maten te verkopen”, zegt Hans van Rijsewijk, commercieel directeur Van den Berk Boomkwekerijen. (Foto: Ron Barendse)

De boomkweker uit Sint-Oedenrode is gespecialiseerd in middelgrote – tot grote bomen. Het vraagt volgens Van Rijsewijk bewuste keuzes welke bomen op de lijst komen om te worden verkocht. „In september maken we een kwekerijrondgang. Met drie, vier man van het bedrijf bekijken we ieder perceel en ieder soort. Wat houden we in doorkweek, welke komen in de verkoop en van welke bomen nemen we afscheid?”

Welke maat hanteert het bedrijf als ondergrens bij verkoop? Waarom verkocht het bedrijf hun Rhododendron-kwekerij in Noord-Duitsland?

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 1. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster